Palæets julemenu

Vi har glædet os til at præsentere Moltkes Palæs julemenu for jer.

Jul på palæet er en helt særlig tid med pyntede juletræer, duften af julebag fra vores konditors køkken og sne, der daler ned.

I køkkenet er vores kokke i fuld gang med at forberede smagfulde retter til palæets gæster. Midt i den travle juletid har vores Executive Head Chef, Rasmus Møller Nielsen, heldigvis stadig tid til at give os indblik i tankerne bag julemenuen. Palæets julemenu byder i år på genkendelige juleretter og nye påfund.

Julemenuen bliver til

Årets julemenu er inspireret af traditionerne og sæsonens råvarer. Der er visse emner, som er et ”must” i juletiden. Rasmus fortæller, at køkkenet ønsker at skabe et mix mellem tradition, genkendelige smage og fornyelse.

I den kolde tid skal maden gerne have ekstra dybde. Her er det de lidt ”tungere” ingredienser og tilberedningsmetoder, som bruges. I en klassisk julemenu ligeledes – maden er rig og intens. Kulinarisk forbinder vi julen med and og gris, sild og fede fisk, kål, tørrede frugter og nødder. Så det bærer årets julemenu også præg af.

I Moltkes Palæ er den klassiske juleand skiftet ud med helstegt gråand, som vi serverer med sødlige jordskokker og brombær.

Ved vores andet venue i København, Pakhus Bryggen, har køkkenet også nyfortolket klassiske retter. Her serverer vi bl.a. en klassisk lun, stegt sild – men med bløde løg og syltet i æbleeddike. Menuen byder også en nytænkende version af leverpostejen – en paté som vi laver med indmad af dansk okse, Karl Johan-svampe og valnødder.

Hvad er mon køkkenchefens favoritter?

Rasmus værdsætter al mad lavet med kærlighed og i balance – med respekt for tradition, håndværk og råvare. Han sætter stor pris på den klassiske julefrokost, hvor traditionerne med sild, fisk, gris og ost er i højsædet. Netop dét kan også smages i årets julemenu, hvor hver en ret er skabt med kærlighed.

Vores kokke og tjenere ser meget frem til at servere den smagfulde menu til årets julefester.

 

Rigtig glædelig jul fra alle os i Evenues!

Næste
Næste

DOK5000 åbner vinbar